Van den Brom: 'Hij is daar fysiek nog steeds niet toe in staat'

Van den Brom: 'Hij is daar fysiek nog steeds niet toe in staat'

Gepubliceerd: zondag 4 november 2018 om 23:31zo 04-11-2018 om 23:31

Volgens John van den Brom is Bjorn Johnsen op fysiek vlak nog niet waar AZ hem graag wil hebben. De spits pakt zijn minuten, maar heeft geen onomstreden basisplek.

"Bjorn heeft best veel gespeeld. Hij heeft een vervelende voorbereiding gehad, omdat hij laat bij ons is gekomen", zegt Van den Brom bij Studio Voetbal. "Daardoor kozen we voor Boadu. Die raakte geblesseerd. Bjorn was toen een week of zes verder. We hebben Bjorn erin gezet, maar hij is fysiek nog steeds niet in staat om drie wedstrijden per week negentig minuten dat te geven wat wij graag willen."

Tegen VVV-Venlo in de beker koos Van den Brom voor Mats Seuntjens, die ook tegen De Graafschap mocht spelen. "Johnsen was woensdag nog niet hersteld. Daardoor kozen we in de spits voor Mats. Hij heeft het hartstikke goed gedaan. Dan vind ik ook dat je het verdient om te blijven staan. Hij heeft het vertrouwen niet beschaamd."

Van den Brom weerlegt de opmerking dat AZ onder Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh veel beter was. "Toen Wout bij ons kwam was hij lang niet zo goed als toen hij wegging. Uiteindelijk gaat het erom dat alle spelers die wij halen ook de tijd krijgen om zich aan te passen aan het systeem en de trainingen. Je hoopt dan dat het uiteindelijk dezelfde kant opgaat als met Wout en Ali."

AZ heeft grote transferbedragen geïncasseerd, maar is zuinig op het geld. "Wij weten wat we willen. We zullen nooit heel hoge transfersommen betalen. Dat we ze incasseren betekent niet dat je ze ook maar weer uit moet geven."

Poll

Komt het goed met Johnsen bij AZ?

(539 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws