De Ligt kan flinke salarisverhoging tegemoet zien: 'Goede gesprekken met Ajax'

De Ligt kan flinke salarisverhoging tegemoet zien: 'Goede gesprekken met Ajax'

05-11-2018 06:38
91

Matthijs de Ligt kan een flinke salarisverhoging tegemoet zien bij Ajax. De club wil hem belonen voor zijn stormachtige ontwikkeling en is bereid het financiële gat te verkleinen tussen andere grootverdieners als Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Daley Blind.

De Ligt bevestigt dat aan De Telegraaf.  "Ik heb heel goede gesprekken met Ajax gevoerd en we zijn op de goede weg om mijn contract op te waarderen", vertelt De Ligt aan de krant.

De Ligt verlengt zijn contract waarschijnlijk niet in Amsterdam, maar tekent alleen een nieuwe verbintenis waar betere financiële voorwaarden in staan. "Een opwaardering houdt in dat je er geld bij krijgt. Het is een signaal van Ajax naar mij toe. De relatie is goed. De intentie is om alleen op te waarderen. Maar dat is nog niet helemaal zeker." Het contract van De Ligt loopt tot de zomer van 2021.

Onder Erik Ten Hag werd De Ligt aan het begin van dit seizoen de vaste aanvoerder van Ajax 1. Vorig seizoen mocht hij de band ook al een keer dragen na het wegvallen van Joël Veltman.