'Ajax heropent jacht op verdediger en nadert akkoord over miljoenensom''

'Ajax heropent jacht op verdediger en nadert akkoord over miljoenensom''

05-11-2018 06:45
100

De kans bestaat dat Lisandro Magallán alsnog naar Amsterdam komt. Dat meldt De Telegraaf. Ajax en Boca Juniors zijn elkaar afgelopen week genaderd over de transfersom.

Magallán moet in januari de overstap naar Ajax maken. Hij sluit komend weekend het seizoen met Boca Juniors af met de finale om de Copa Libertadores tegen River Plate. Ajax en Boca spraken volgens De Telegraaf afgelopen week over de transfersom, die door bonussen in totaal circa negen miljoen euro bedraagt.

Ajax leek zich in mei al te hebben versterkt met Magallán, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars besloot de stekker uit de deal te trekken. Boca Juniors bleef de transfer uitstellen. Magallán, die al medisch was gekeurd in Amsterdam, keerde vervolgens gedesillusioneerd terug naar Boca Juniors.

De Argentijnse verdediger neemt Overmars niets kwalijk na die soap en zou nog steeds graag naar Ajax willen, aldus De Telegraaf. Afgelopen zomer was Daley Blind het alternatief voor Magallán. In de verloren topper tegen PSV (3-0) bleek echter dat trainer Erik ten Hag een goede back-up nodig heeft voor Matthijs de Ligt.

Lees ook: Endt over 'solide' Ajax-doelwit: 'Niet het gevoel dat hij beter is dan Wöber'