'Simpel, PSV kampioen. Het verschil is te groot om nog goed te maken door Ajax'

'Simpel, PSV kampioen. Het verschil is te groot om nog goed te maken door Ajax'

05-11-2018 07:22
82

Adrie Koster is er na de ontmoeting met Ajax uit: PSV wordt kampioen. De Eindhovenaren gaan volgens de Willem II-trainer de voorsprong van vijf punten niet meer uit handen geven.

Willem II verloor zaterdag met 2-0 van Ajax, terwijl eerder dit seizoen PSV met 6-0 te sterk was. De huidige koploper van de Eredivisie komt als beste naar voren in het vergelijkend warenonderzoek van Koster. De landstitel gaat volgens hem wéér naar Eindhoven.

"Simpel, omdat PSV vijf punten voor staat en dat verschil in deze competitie te groot is om nog goed te maken door Ajax", concludeert Koster in De Telegraaf. "Beiden gaan onderweg nauwelijks tot geen punten verspelen. Alleen onderling en misschien bij Feyenoord."

De trainer ziet dat PSV en Ajax ver boven de rest uitsteken. "Lukt het ze als team misschien een keer niet het verschil te maken, dan hebben beide clubs de individuele klasse in huis om wedstrijden alsnog te beslissen. Ik vind PSV als team wat stabieler dan Ajax, maar qua spelers is Ajax wat klasserijker dan PSV."