Jansen: 'Natuurlijk kan dat niet. Het is kansloos als je dat in Rotterdam zegt'

Jansen: 'Natuurlijk kan dat niet. Het is kansloos als je dat in Rotterdam zegt'

05-11-2018 07:27
51

Zaakwaarnemer Rob Jansen vraagt zich af waarom Feyenoord niet opnieuw kan doen wat er tien jaar geleden is gedaan. De club investeerde veel geld in dure spelers met als doel om kampioen te worden en Champions League te spelen. Dat ging faliekant mis.

Feyenoord haalde spelers als Roy Makaay, Giovanni van Bronckhorst en Kevin Hofland tegen hoge salarissen naar De Kuip, maar dat leverde niet de prestaties op die men wilde. Het gevolg: grote financiële problemen en slechte sportieve resultaten. Er werd ook een salarisplafond geïntroduceerd. "In het begin ging het niet verkeerd, maar daarna werd het overdreven naar beneden gehaald. Ik denk dat het anders had gekund", zegt Jansen bij Rondo van Ziggo Sport.

Ajax en PSV hebben wél veel geld gepompt in de selectie. Feyenoord kan dat niet. "Ajax en PSV hebben het goed gedaan. Bij Feyenoord is het een keer misgegaan. Dus? Doe je het dan nooit meer in je leven? Is dat een reden om het nooit meer te doen? Dan ga je weer verder."

Een oplossing voor Feyenoord zou zijn om de achtervolging op Ajax en PSV te staken, maar Jansen betwijfelt of de club dat kan verkopen. "Als je je settelt, moet je dat verklaren aan de voetballerij en aan je achterban: jongens dit is onze situatie. Wij kunnen spelen voor de derde tot de vijfde plek. Of dat kan? Nee, natuurlijk niet. Het is kansloos als je dat in Rotterdam zegt."

"Je kunt ook de strijd aangaan door het geld wél te vergaren. Hoe je dat moet doen is al een discussie opzich. Het nieuwe stadion zou Feyenoord dertig miljoen extra opleveren, áls dat doorgaat, maar daar heb je niets aan."