Oranje-reserve getipt bij United: 'Versterking waar Mourinho op zit te wachten'

Oranje-reserve getipt bij United: 'Versterking waar Mourinho op zit te wachten'

05-11-2018 08:10
28

De geruchten over een toptransfer van Nathan Aké binnen de Premier League worden steeds luider. Maandag wordt de verdediger van Bournemouth in verband gebracht met Manchester United.

Het lokale Manchester Evening News denkt dat Aké zomaar eens de nieuwe aanwinst zou kunnen zijn waar United-manager José Mourinho op zit te wachten. Mourinho hekelde zaterdag na Bournemouth - Manchester United (1-2) zijn defensie, terwijl Aké volgens MEN juist de grote uitblinker was.

'Het zegt alles over het vreemde seizoen van Manchester United dat de beste verdediger bij de verliezende ploeg speelde', schrijft het Britse medium. 'Niemand speelde zo goed als Aké. Hij zag er niet top uit bij de winnende goal van Marcus Rashford in blessuretijd, maar zijn overall performance was van het niveau dat Mourinho zo mist dit seizoen.'

Mourinho beklaagde zich na de zege op Bournemouth over de United-defensie. "We hebben heel veel geluk gehad, want we waren heel slecht. Verdedigend afschuwelijk, ronduit afschuwelijk. En dan heb ik het niet alleen over mijn verdedigers, want verdedigen doe je als team."

Manchester Evening News denkt dat Aké de zorgen van Mourinho kan verlichten. 'De Oranje-international kan één van de slechtste defensies in de hele Premier League sterk verbeteren. Als hij zo doorgaat, blijft een transfer naar een grotere club niet uit. Aké kan zomaar de versterking zijn waarop Mourinho zit te wachten.'

Lees ook: 'Manchester City wil bod uitbrengen van 45 miljoen euro op Aké'