Vraagtekens bij beslissing Van Bommel: We hebben dat afgekeken uit Engeland

Vraagtekens bij beslissing Van Bommel: "We hebben dat afgekeken uit Engeland"

05-11-2018 10:25
32

Pierre van Hooijdonk heeft begrip voor de spreekkoren van PSV-fans, na de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk van vorige week woensdag. Het B-elftal van Mark van Bommel ging in eigen huis pijnlijk onderuit tegen de Keuken Kampioen Divisie-club.

Fans van PSV zongen 'schaam je kapot' na afloop. "De mensen betalen voor een kaartje om PSV 1 aan het werk te zien", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Van Bommel heeft de zaak gewoon onderschat. Ik vind dat je je serieus moet afvragen of we in Nederland het bekertoernooi moeten willen gebruiken om andere spelers maar te laten voetballen, terwijl hun talenten in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Die komen wel aan hun minuten."

John van den Brom begrijpt de boze supporters. Toch plaatst hij een kanttekening. "Op basis van wat ze gezien hebben, zeker. Of ze gelijk hebben weet ik niet. Als je al zoveel mooie wedstrijden hebt gezien van PSV 1 en ze staan dik aan kop..Als trainer heb je altijd de illusie dat je met een grote groep kunt rouleren in dit soort wedstrijden. Zeker gezien het aantal wedstrijden wat ze spelen. We vinden ook dat ze hier geschikt voor moeten zijn."

Van den Brom begrijpt dat Van Bommel de keuze gemaakt heeft. "Ja, zeker. Je denkt altijd: als ik die jongens erin zet, winnen we ook van RKC." Toch is hij van mening dat de PSV-trainer niet alle elf basisspelers had moeten wisselen. "Nee, dat klopt."

Van Hooijdonk plaatst vraagtekens bij de situatie. "Het is een soort modegril geworden. We hebben dat afgekeken uit Engeland, waarbij clubs de League Cup gebruiken om de reservespelers te laten spelen. Dat zijn wij ook ineens gaan doen. De tweede keeper mag ineens de bekerwedstrijden keepen."

Hij komt met een oplossing. "Misschien moet je als KNVB een grotere premie opbouwen bij het winnen van de beker. Waarom? We willen toch allemaal dat de beker serieus genomen wordt?"