Kritische De Jong oneens met Ajax-opmerking Verbeek: Nee, helemaal niet zelfs

Kritische De Jong oneens met Ajax-opmerking Verbeek: "Nee, helemaal niet zelfs"

05-11-2018 12:52
26

Frenkie de Jong heeft zich zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II gestoord aan de plichtmatigheid van Ajax. Na twee goals binnen 22 minuten viel de Amsterdamse motor stil.

De Jong gist naar de reden. "Natuurlijk heb ik altijd zin om te voetballen!", reageert hij in gesprek met Ajax Life. "Er komt dan zo'n sfeertje over het team te hangen dat het plichtmatig wordt. Dan is er geen beweging meer en de wil om te winnen ontbreekt. Je mag van mij ook meer verwachten. Ik moet meer brengen, het team aansturen. En het tempo omhoog gooien. Dat moet ik doen met mijn mond, maar vooral met de bal."

Gertjan Verbeek zei twee weken geleden dat Ajax een gebrek aan spelvreugde heeft. De Jong is het daar niet mee eens. "Nee, helemaal niet zelfs. Het probleem is dat je dan denkt: het wordt toch wel 6-0. ik denk dat we het iets te gemakkelijk opvatten. De eerste twintig minuten zie je veel druk, diepgang, lopen zonder bal, veel energie. Dat is spelvreugde. Maar dan wordt het 2-0 en staan we vervolgens net iets minder diep, vragen we minder om de bal, beweging we minder en schakelen we terug."

De gewilde Ajacied maakte tegen Willem II de tweede Ajax-treffer. "Ik heb gelezen dat die bal tegen Feyenoord op mijn naam is gekomen. Ik scoor dus twee weken op rij. Misschien ben ik eindelijk los! Ik had er zelfs nog eentje moeten maken. Of breed leggen. Ik zat te kijken of ik de bal kon afspelen."