Van den Brom: 'Ik ben echt fan van hem, oppassen dat ik niet ga overdrijven'

Van den Brom: 'Ik ben echt fan van hem, oppassen dat ik niet ga overdrijven'

05-11-2018 13:36
19

John van den Brom is razend enthousiast over Mats Seuntjens. De AZ-trainer omschrijft zijn pupil, die zaterdag tegen De Graafschap (1-0) het enige doelpunt van de wedstrijd maakte, als een 'slimme speler'.

Seuntjens kreeg in het competitieduel tegen de Superboeren voor het tweede duel op rij de kans in de spits van AZ. Woensdag speelde hij ook al mee in het bekerduel met VVV-Venlo, maar scoorde hij niet. "Ik ben echt fan van hem, dus ik moet oppassen dat ik niet ga overdrijven", steekt Van den Brom van wal in gesprek met De Telegraaf. "Hij kan echt verschrikkelijk goed voetballen."

"Hij is zo slim", vervolgt de AZ-trainer. "Hij denkt al als trainer, zeg ik vaak. Hij zegt altijd de juiste dingen, bijvoorbeeld tegen jonge spelers. En hij durft ze op hun plek te zetten als dat nodig is."

Ondanks de positieve woorden stelt de AZ-coach Seuntjens maar mondjesmaat op. "De reden daarachter is Mats Seuntjens zelf. Als het bij hem even niet gaat, dan krijgt de teleurstelling de overhand en dat gaat ten koste van zijn spel. Hij moet vaker laten zien dat hij zo ontzettend goed kan voetballen."