Update: 'Keizer nog niet in Portugal, presentatie laat nog even op zich wachten'

Update: 'Keizer nog niet in Portugal, presentatie laat nog even op zich wachten'

05-11-2018 15:05
52

Portugese media weten het zeker: Marcel Keizer wordt de nieuwe trainer van Sporting Portugal. De trainer van Al-Jazira is maandagochtend gespot in Lissabon.

Keizer werd op de gevoelige plaat gelegd in een koffiezaakje en A Bola kreeg de foto in handen. Alles wijst erop dat de trainer Al-Jazira maandag wordt gepresenteerd als opvolger van de ontslagen José Peseiro. In Lissabon ligt een contract tot medio 2020 klaar.

Het is niet bekend of Sporting en Al-Jazira al tot overeenstemming zijn gekomen over de opvallende move van Keizer. Hij lag in Abu Dhabi nog twee jaar vast en de club uit de Verenigde Arabische Emiraten wilde afgelopen weekend niet zomaar laten gaan.

In een eerder stadium werden ook Peter Bosz (clubloos) en Leonid Slutsky (Vitesse) in verband gebracht met Sporting. Keizer zou in beeld zijn gekomen door een positief advies van drie Portugezen uit de medische staf van Al-Jazira.

Update 15:05 uur: Marcel Keizer wordt de nieuwe trainer van Sporting Lissabon, maar hij zal niet voor de Europa League-wedstrijd tegen Arsenal worden gepresenteerd. Dat meldt het Portugese Record.

Keizer is volgens het medium nog niet in Lissabon en zit maandag nog op de bank als zijn huidige ploeg Al-Jazira het opneemt tegen Al-Wasl. Dat moet de laatste wedstrijd van Keizer worden.