'Complete' Van Dijk imponeert op de Engelse velden: 'Hij streed als een Trojaan'

'Complete' Van Dijk imponeert op de Engelse velden: 'Hij streed als een Trojaan'

05-11-2018 14:34
36

Volgens Garth Crooks maakte Virgil van Dijk dit weekend indruk in de Premier League. De analist neemt de Liverpool-verdediger naar aanleiding van zijn optreden tegen Arsenal op in zijn elftal van de week.

Van Dijk, die met Liverpool niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel in het Emirates Stadium, speelde volgens Crooks een uitstekende wedstrijd. "Er zijn sommige verdedigers die comfortabel zijn aan de bal en sommige verdedigers die de strijd aangaan", legt de Engelse analist uit op de site van de BBC. "Virgil van Dijk kan het allebei. Hij had het hoogste percentage succesvolle passes van alle spelers."

"Hij streed als een Trojaan tegen Arsenal", vervolgt Crooks, die als voetballer uitkwam voor onder meer Tottenham Hotspur en Manchester United. "Ondanks dat was hij nog steeds in staat om een klasse wedstrijd te spelen aan de bal, ongeacht de chaos en de druk van het moment. Dat is één van de redenen dat Liverpool het nu zo goed doet. Ik denk dat Van Dijk op dit moment de beste centrale verdediger in de Premier League is."