Oorzaak uitvallen lichtmasten bekend: nieuwe datum voor Feyenoord - VVV

Oorzaak uitvallen lichtmasten bekend: nieuwe datum voor Feyenoord - VVV

05-11-2018 15:36
69

De competitiewedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo wordt donderdag 6 december alsnog gespeeld. Zondag moest het duel al snel worden gestaakt nadat het licht in de Kuip uitviel. Inmiddels is bekend wat daar de oorzaak van was.

Feyenoord laat via de officiële kanalen weten dat de wedstrijd donderdag 6 december om 20.00 uur in zijn geheel wordt overgespeeld. 'Met de nieuwe datum valt de wedstrijd tegen VVV-Venlo voor Feyenoord tussen de competitieduels met PSV (thuis, zondag 2 december) en FC Emmen (uit, zondag 9 december)', zo laten de Rotterdammers weten op de eigen website.

Algemeen directeur Jan de Jong stelt dat 'dankzij bereidwillige medewerking van KNVB, VVV-Venlo en de gemeente’ maandag al een datum kon worden bepaald. "Onze supporters en ook die van VVV verdienen overigens een groot compliment voor de wijze waarop zij deze zeer teleurstellende avond hebben ondergaan", stelt hij verder.

Directeur Jan van Merwijk geeft verder uitleg over het waarom van het uitvallen van de lichtmasten. "Het probleem zat echt hier binnen in het stadion, zoals we gisteren al direct vermoedden", legt hij uit op het digitale huis van de Rotterdammers. "Een deel van de techniek – onder meer een transformator en meerdere relais - blijkt het te hebben begeven en deze zullen worden vervangen."

Daar heeft Feyenoord een paar dagen voor nodig, zodat na vervanging goed getest kan worden of alles weer werkt en er een zogenoemde workaround kan worden gecreëerd. "Deze 'back-up' zal zorgen dat zelfs in het zéér onwaarschijnlijke geval dat dit ons nog eens overkomt, we dan toch heel snel weer de verlichting kunnen aansturen en een wedstrijd dus niet hoeft te worden gestaakt."