Pochettino grapt over House of Cards: 'Reden dat ik hier zo blij zit'

Pochettino grapt over House of Cards: 'Reden dat ik hier zo blij zit'

05-11-2018 16:58
21

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino stond maandag met een goed humeur de pers te woord voorafgaande aan de Champions League-wedstrijd tegen PSV. En dat terwijl de Londenaren er niet zo heel goed voor staan in de groep en de grasmat op Wembley nog altijd niet fantastisch is.

Waar Pochettino vorige week nog zei dat hij zich niet al te best voelde, was dat maandag heel anders. "Het is tot nu toe een vreemd seizoen, maar de reden dat ik hier zo blij zit, is het feit dat het nieuwe seizoen van House of Cards is begonnen", zo tekent Voetbal International op uit de mond van de grappende Argentijn . "Gisteren heb ik drie afleveringen gekeken. Ik leer er veel van, ik kan deze serie aan iedereen aanraden."

Volgens de manager hebben politiek en voetbal veel raakvlakken. "En die overeenkomsten worden alleen maar groter. Zo'n serie is soms een goede weerspiegeling van hoe de samenleving in elkaar steekt. Welk personage uit House of Cards ik ben? Dat durf ik niet te zeggen, de serie is natuurlijk maar fictie."

Pochettino ging verder in op de staat van de grasmat op Wembley. Vorige week speelden de Spurs nog op een erbarmerlijk veld tegen Manchester City. "Het is een klein beetje verbeterd en er wordt hard aan gewerkt om het veld in een betere conditie te krijgen", aldus de manager. "De omstandigheden zijn voor beide teams gelijk, dus er is geen reden om te klagen."