Vermeulen 'begrijpt geen mallemoer' van Van Bommel: Nog steeds onbegrijpelijk

Vermeulen 'begrijpt geen mallemoer' van Van Bommel: "Nog steeds onbegrijpelijk"

05-11-2018 22:51
41

Het regent kritieken aan het adres van Mark van Bommel. Ook Arno Vermeulen vindt het onbegrijpelijk dat de PSV-trainer voor elf reservespelers koos tegen RKC Waalwijk in de KNVB Beker. Van Bommel heeft een mogelijkheid laten liggen om de PSV-fans 'een cadeautje' te geven, zegt de NOS-commentator.

"Het is zijn fout. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk hoe clubs als PSV omgaan met die KNVB Beker", zegt Vermeulen bij Natafelen op FOX Sports. "Ik begrijp er echt geen mallemoer van. Ik durf te zeggen dat PSV de Champions League niet wint en als ze doorgaan in de Europa League, winnen ze die ook niet. Dan kun je twee prijzen in een jaar winnen: de titel en de beker. Waarom gooi je zo makkelijk een van die twee prijzen overboord?"

Vermeulen kan niets met het argument dat Van Bommel dacht dat de elf reservespelers van RKC zouden winnen. "Zijn je kansen groter als je met zes basisspelers speelt of als je met elf reservespelers speelt? PSV speelt relatief veel, maar laten we het alsjeblieft niet overdrijven, want in Engeland spelen ze veel meer. Ze kunnen echt wel een uur lang hooguit met de basis spelen, want langer heb je niet nodig tegen RKC. Dan sta je met 3-0 voor en kun je er in het laatste half uur drie afhalen. Dan ga je door in die beker. Het is toch hartstikke leuk voor je fans als je de finale haalt? In die Kuip, waar je met al die bussen heen kunt."

"Ik begrijp ook niet waarom clubs zo makkelijk met de tweede keeper spelen in de beker, of je moet een dijk van een tweede keeper hebben. Het is toch allemaal maar amateuristisch getrut om dan zo'n keeper tevreden te houden. Je mag er vanuit gaan dat je eerste keeper beter is dan je tweede."