Drama-avond voor Fosu-Mensah: eigen goal, kaart, vroege wissel, hekkensluiter

05-11-2018 23:16
6

Huddersfield Town heeft van Fulham de nieuwe hekkensluiter van de Premier League gemaakt. Bij The Cottagers eiste Timothy Fosu-Mensah een negatieve hoofdrol op: de Manchester United-huurling maakte een eigen doelpunt, kreeg een gele kaart en werd na 45 minuten gewisseld.

Het zogenaamde zespuntenduel werd beslist in het voordeel van Huddersfield, dat op eigen veld met 1-0 won. Het leek er na 29 minuten op dat Christopher Schindler het doelpunt maakte, maar uit de herhaling bleek dat Fosu-Mensah de bal in eigen doel kopte.

Nadat Fosu-Mensah vervolgens ook nog geel pakte, nam Fulham-manager Cyrus Christie het zekere voor het onzekere en haalde hij de verdediger naar de kant. Zonder Fosu-Mensah opende Fulham de jacht op de gelijkmaker. André Schürrle leek gelijk te maken, maar zijn treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Fulham kon niets meer aan de achterstand doen. Bij Huddersfield kwam Juninho Bacuna in de blessuretijd voor Terence Kongolo. Rajiv van la Parra kwam niet in actie.