De Boer: 'Misschien denkt Overmars daar wel aan, maar de spelers geen seconde'

De Boer: 'Misschien denkt Overmars daar wel aan, maar de spelers geen seconde'

05-11-2018 23:37
84

Frank de Boer denkt dat Ajax woensdag een goede kans maakt tegen Benfica in de Champions League. Dat de Portugezen niet in goeden doen zijn, kan een voordeel zijn voor de Amsterdammers.

"Benfica zal de huid duur verkopen, maar ze hebben dit weekend ook weer een deukje opgelopen. Qua vertrouwen zal het niet heel hoog zitten", zegt De Boer bij Peptalk. "Ajax zit wel goed in z'n vel. Ik denk dat ze een heel goede kans maken, maar Benfica-uit is normaal gesproken heel lastig. Als je daar een punt pakt zou dat al fantastisch zijn. Een overwinning zou ook niet raar zijn, gezien de fases waar beide clubs in zitten."

Als er gewonnen wordt in Lissabon is Ajax door naar de volgende ronde van de Champions League. In dat geval heeft de club dit seizoen al zestig miljoen euro aan Europese inkomsten binnen. De Boer denkt echter niet dat de spelers van Ajax die druk voelen. "Daar denkt echt geen enkele speler aan. Zelfs niet eens aan een euro. Het gaat gewoon om prestige."

"Daar droom je als speler van en ook als coach. Misschien zal Overmars daar wel aan denken, maar de rest geen seconde. Uiteindelijk gaat het erom wat je op je palmares hebt staan. Een paar jongens heeft al een finale gespeeld. Ze willen gewoon doorkomen in de Champions League en de volgende stap zetten."

Lees ook: Ajax lonkt naar grens van 60 miljoen euro: "Dat is prachtig voor de club"