'Van Bommel gaat Europa in en bereikt de top. Ja, hij wordt een toptrainer'

'Van Bommel gaat Europa in en bereikt de top. Ja, hij wordt een toptrainer'

06-11-2018 06:55
37

Marcel Brands spreekt in De Telegraaf vol lof over Mark van Bommel. De technisch directeur van Everton is er honderd procent van overtuigd: de PSV-trainer gaat de absolute top halen.

Brands haalde Van Bommel in 2012 als speler terug naar Eindhoven. Toen viel zijn karakter hem al op. "Ik merkte van heel dichtbij wat een superprof hij was", vertelt Brands aan De Telegraaf. Volgens de directer of football was Van Bommel ook een 'zeurpiet'. "Maar dat was omdat hij een perfectionist is. Ik zag direct dat hij talent had als trainer en dat hij dat ook rap zou worden."

Wedden

Meer odds

Na de spelerscarrière van Van Bommel werd hij jeugdtrainer in Eindhoven. Hij wilde zelf eerst graag rondkijken bij een andere club om het vak langzaam te leren, maar Brands stond erop dat hij meteen instapte. "Ik zei tegen hem: ga een team doen, dan ervaar je wat het vak inhoudt. Hij nam PSV onder 19 en je zag al heel snel: dit is een team van Van Bommel. Hij bracht spelers naar een hoger niveau en heeft het geweldig opgepakt."

Brands zag hoe serieus Van Bommel zijn taken nam. "Drie weken voor de start van het seizoen had hij zijn trainingen al voorbereid en zijn speech voor de eerste dag klaar. Oud-profs hebben in een opleiding altijd een streepje voor, maar ze moeten wel kwaliteit leveren. Van Bommel heeft de kwaliteit. Ik denk dat hij in de toekomst Europa in gaat en de echte top bereikt. Ja, hij wordt een toptrainer."