'Keizer kan 2 miljoen euro verdienen in Lissabon: afkoopsom van ruim vijf ton'

'Keizer kan 2 miljoen euro verdienen in Lissabon: afkoopsom van ruim vijf ton'

06-11-2018 07:10
10

Marcel Keizer heeft maandagavond gereageerd op de transfergeruchten rondom zijn persoon. De voormalig Ajax-trainer wordt de afgelopen dagen nadrukkelijk gelinkt aan de trainersvacature bij Sporting Portugal.

Voetbal International meldde zondagavond dat Keizer zelf al rond is met de Portugese topclub, maar dat zijn huidige werkgever, Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten, nog niet mee wil werken. In Portugal suggereert men dat de 49-jarige Badhoevedorper na de Europa League-wedstrijd met Arsenal van donderdagavond wordt gepresenteerd in Lissabon. Keizer heeft inmiddels bevestigd dat hij contact heeft gehad met Sporting. "Ze hebben me uitgenodigd, maar er was geen formeel aanbod", vertelde tijdens de persconferentie na het thuisduel met Al Wasl, geciteerd door Record.

De trainer liet echter niet het achterste van zijn tong zien. "Ik ben nu de trainer van Al-Jazira. Ik heb nooit gezegd dat ik een aanbod zou accepteren of afwijzen, omdat er momenteel niets concreets speelt", aldus Keizer, die nog tot de zomer van 2020 onder contract staat bij zijn huidige werkgever. De Telegraaf meldt dinsdagochtend dat Sporting ruim vijf ton betaalt om die verbintenis af te kopen. Keizer kan volgens de ochtendkrant tot medio 2021 tekenen en een jaarsalaris van bijna twee miljoen euro opstrijken.