'Vitesse-aanvoerder moet operatie ondergaan: grote problemen centraal achterin'

'Vitesse-aanvoerder moet operatie ondergaan: grote problemen centraal achterin'

06-11-2018 08:39
15

Vitesse-aanvoerder Maikel van der Werff zal iets langer uit de roulatie zijn dan aanvankelijk gedacht. De centrale verdediger kampt al enige tijd met een knieblessure en moet zelfs een operatie ondergaan.

De Gelderlander meldde eind oktober nog dat Van der Werff drie weken absent zou zijn, maar de captain lijkt iets langer te tijd te moeten nemen om te herstellen. Van der Werff ondergaat een kijkoperatie, waarin de schade aan zijn meniscus hersteld zal worden. Volgens de Gelderlander is er sprake van een 'lichte ingreep': vermoedelijk keert de 29-jarige Noord-Hollander nog voor de winterstop terug op het veld.

Vitesse zit ondertussen krap in de centrale verdedigers. Danilo Doekhi kreeg zaterdagavond tegen PSV een rode kaart en heeft het schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing geaccepteerd. De Arnhemmers hebben voor het thuisduel met FC Utrecht slechts twee centrale verdedigers over: Jake Clarke-Salter en Rasmus Thelander, die tegen PSV na hardnekkig blessureleed pas zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen speelde.