'Het was niet makkelijk, maar ik ben trots dat ik speler van Ajax ben geweest'

'Het was niet makkelijk, maar ik ben trots dat ik speler van Ajax ben geweest'

06-11-2018 11:04
28

Miralem Sulejmani is trots op zijn tijd bij Ajax. De Amsterdamse club nam de inmiddels 29-jarige aanvaller voor een recordbedrag over van sc Heerenveen, maar een groot succes werd het niet.

"Het was een grote verandering voor mij om naar Ajax te gaan. De verwachtingen waren torenhoog en op televisie kreeg ik veel aandacht", blikt Sulejmani terug op de Ajax-website. "Op dat moment had ik niet door wat voor invloed het op mij had. Maar het deed me natuurlijk wel wat, want er lag veel druk op mijn schouders."

De Serviër kreeg veel hulp van ploeggenoten als Klaas Jan Huntelaar, Thomas Vermaelen en Gabri. "Dat waren grote namen en grote persoonlijkheden, waarvoor ik heel veel respect had. (...) Mijn tijd bij Ajax was niet altijd makkelijk, maar aan het einde van de rit ben ik heel trots dat ik speler van Ajax ben geweest."

Sulejmani speelde na zijn Ajax-periode onder meer bij Benfica. Bij winst op de Portugese club, plaatsen de Amsterdammers zich al voor de volgende ronde. Dan is alles mogelijk, denkt Sulejmani. "Twee jaar geleden haalden ze de finale van de Europa League. Waarom zou dat niet in de Champions League kunnen?"