Genee krijgt eigen radioshow: 'Het Spijt Me, voor alle Derksen-slachtoffers'

Genee krijgt eigen radioshow: 'Het Spijt Me, voor alle Derksen-slachtoffers'

06-11-2018 12:20
16

Veronica Inside-presentator Wifred Genee gaat inderdaad een radioprogramma presenteren op Radio Veronica. VI-collega Johan Derksen praatte onlangs al zijn mond voorbij en de radiozender heeft het nieuws dinsdagochtend bevestigd.

Genee zal op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag te horen zijn tussen 16.00 uur en 18.00 uur. De geboren Leeuwarder vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad over zijn plannen. Zo wil hij iedere maandag een Nederlandse artiest uitnodigen in de studio. "Johan Derksen en René van der Gijp zullen regelmatig voorbijkomen, maar ik wil ook de diepte in. Met inhoud." Dat moet bijvoorbeeld gebeuren in de dinsdagse rubriek Het Spijt Me. "Voor alle mensen die Johan Derksen maandagavond heeft beledigd op televisie. Dat zijn er nogal wat."

De presentator heeft echter nóg meer plannen: hij werkt momenteel aan een talkshow op de zondagavond, die hij samen met Hélène Hendriks moet gaan presenteren. "Dat is wel de bedoeling, ja. Daar moet ik het thuis trouwens nog wel even over hebben", bevestigt Genee. "Het zou eerst om een achttal afleveringen gaan om te kijken of het werkt, maar het hangt af van hoe druk het nu is. Daar gaan we rustig naar kijken. Als het doorgaat, is dat in het nieuwe jaar."

Om acht uur bij Edwin Evers
Genee krijgt regelmatig te horen dat hij zo hard werkt, maar volgens de Televizier Ster-winnaar van 2017 valt dat wel mee. Na afloop van een uitzending van Veronica Inside kreeg hij van een toeschouwer de vraag wat hij de volgende dag zou doen. "Ik moet om acht uur bij Edwin Evers zijn, zei ik. De man die het vroeg, moest zelf om vijf uur op: de bouw in. Kijk, dát is hard werken, vind ik." Genee benadrukt dat hij nog steeds elke dag zijn kinderen naar school brengt. "Ik ben bovendien niet voor niets naar Talpa gegaan. Ik wilde juist meer doen, omdat ik vond dat ik bij RTL daar de kansen niet kreeg."

Lees ook: Derksen verklapt Genee-nieuwtje: "Dat gaat door!? Echt serieus?"