'Meneer Malone kon bij FC Twente 350 duizend euro per jaar verdienen plus premies'

'Meneer Malone kon bij FC Twente 350 duizend euro per jaar verdienen plus premies'

06-11-2018 12:45
71

ADO Den Haag-verdediger Dion Malone en zijn zaakwaarnemer John Veldman zijn afgelopen zomer met elkaar in conflict geraakt, bericht Voetbal International dinsdagmiddag. De 29-jarige geboren Surinamer zette zijn belangenbehartiger aan de kant, waarna Veldman een arbitragezaak heeft aangespannen bij de KNVB.

Malone transfereerde een jaar geleden van ADO naar FK Qabala in Azerbeidzjan, maar liet binnen één seizoen al zijn contract ontbinden: Veldman was bij beide transacties betrokken. Afgelopen zomer ging Malone op zoek naar een nieuwe club en werd hij benaderd door zijn oude liefde ADO en FC Twente. De verdediger zag beide opties echter niet zitten en liet weten niet tevreden te zijn over Veldman.

Deze vindt echter dat Malone de schuld bij zichzelf moet zoeken. "Het hele seizoen ben ik bezig geweest. Amerika, Turkije", vertelt de zaakwaarnemer tijdens de arbitragezaak, geciteerd door Voetbal International. "Maar als je in een seizoen twaalf wedstrijden speelt in Azerbeidzjan, moet je ook realistisch zijn. We hebben het niet over de Premier League."

150 duizend euro
Malone wilde Veldman inruilen voor het bureau Key Sports van Frank Schouten en stelde voor om een deel van zijn tekengeld af te staan. Veldman ging echter te hoog in de boom zitten, vindt Malone. "Op het moment dat de andere partij in beeld kwam, is er gevraagd om een bedrag van 150 duizend euro om mij over te nemen. Bij mij is dat in het verkeerde keelgat geschoten. Vanaf dat moment hebben we geen contact meer gehad."

Veldman vindt echter dat hij wel degelijk recht had op een dergelijk bedrag. Hij laat tijdens de arbitragezaak weten dat FC Twente Malone een 'fantastische aanbieding' had gedaan. "Een vierjarig contract. Meneer Malone kon bij FC Twente 350 duizend euro per jaar verdienen plus premies. Ik had daar recht op tien procent commissie. Vier jaar lang." Malone besloot echter, naar eigen zeggen volledig op eigen houtje, om met ADO te onderhandelen. Daar tekende hij een tweejarig contract voor een salaris van 225 duizend euro, waar volgend seizoen nog eens tienduizend bovenop komt.

Volgens VI gaat de arbitragecommissie van de KNVB binnen vier à zes weken beslissen of Veldman recht heeft op zijn gewenste vergoeding.