Geschrokken Ten Hag: 'Eén signaal en de spelers wisten waar het over ging'

Geschrokken Ten Hag: 'Eén signaal en de spelers wisten waar het over ging'

06-11-2018 12:59
28

Erik ten Hag is geschrokken van de openingsfase van de Champions League-wedstrijd tegen Benfica van 23 oktober. De Amsterdammers lieten zich tot twee keer toe verrassen in de omschakeling, ontsnapten aan een vroege achterstand en wonnen uiteindelijk in de blessuretijd met 1-0.

Ten Hag moest zijn spelers echter al vroeg in de wedstrijd tot de orde roepen. "Ik hoefde maar een signaal te geven en de spelers wisten waarover het ging, want we hadden het vooraf al goed neergezet", laat hij weten aan Ajax Life. "Spelers zijn zo intelligent dat ze zoiets kunnen lezen. Balverlies op die plekken, tegen Benfica… Dat is killing. Benfica kan de bal zo snel verplaatsen dat je er nooit meer bij komt."

De Tukker zag Ajax ook tegen Bayern München een stroeve start maken en al na vier minuten op achterstand komen. Ten Hag hoopt dan ook dat zijn spelers hiervan geleerd hebben en dat ze beter om kunnen gaan met tactische verrassingen van de tegenstander. "Het moet sneller!", vat Ten Hag samen. "Handelingssnelheid maakt het verschil tussen goed en minder goed, ook dit geldt zowel individueel als in teamverband. Topvoetbal gaat ongelooflijk snel, dus moet je anticiperen."