'De PSV-fans zullen me geen geweldenaar vinden, maar ik heb alles eruit gehaald'

'De PSV-fans zullen me geen geweldenaar vinden, maar ik heb alles eruit gehaald'

06-11-2018 14:00
20

PSV bewaart goede herinneringen aan de vorige keer dat het een uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur speelde. Tijdens het seizoen 2007/2008 speelden de Eindhovenaren een UEFA Cup-wedstrijd op het oude White Hart Lane, met Jan Kromkamp als rechtsback.

Jefferson Farfan hielp PSV aan een 0-1 zege. Kromkamp kan zich de trip naar Londen nog goed herinneren. "Ik weet nog dat we daar trainden; er lag zo'n mooi matje, we wilden niet van het veld af", aldus de geboren Fries in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De aanloop naar de wedstrijd verliep voor Kromkamp een stuk moeizamer: de back kampte met hardnekkige knieklachten. "Ik slikte soms wel drie tot vier pijnstillers. Voor de wedstrijd, in de rust... Die knie werd gewoon steeds slechter."

In 2008 stond de elfvoudig Oranje-international nog met de kampioensschaal in zijn handen, maar daarna volgde het begin van het einde. "Die maandag na het feest ging ik onder het mes. De dokter zei: Jan, het is einde verhaal. Er zit geen kraakbeen meer in die knie. Ik was pas 28." Daarna stond Kromkamp nog drie jaar bij PSV onder contract, maar zijn aandeel werd steeds kleiner. Desondanks kijkt hij met fijne herinneringen terug op zijn PSV-tijd. "Vooral de familiesfeer is me altijd bijgebleven. (...) De PSV-supporters zullen me niet als een geweldenaar herinneren. Maar ik heb wel alles uit mijn carrière gehaald, ondanks die knie."