PSV O19 loopt wederom schade op tegen Spurs en wordt gepasseerd in de stand

06-11-2018 14:52
44

PSV O19 heeft zijn kansen op Europese overwintering zien afnemen. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy verloor dinsdagmiddag in de Youth League met 2-0 tegen de leeftijdsgenoten van Tottenham Hotspur.

PSV gaf tijdens de 'heenwedstrijd' in Eindhoven een 2-0 voorsprong uit handen en moest in de blessuretijd de 2-2 incasseren. Op Spurs Lane zat het venijn juist in het begin van de wedstrijd. Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, nadat Malachi Fagan-Walcott een corner binnenkopte.

De Eindhovenaren richtten zich in het vervolg van de eerste helft op en kregen meerdere goede kansen. Yorbe Vertessen schoot echter rakelings naast en Sékou Sidibé zag een inzet van de lijn gehaald worden. Van Nistelrooy gooide na rust zijn joker op tafel: de zestienjarige middenvelder Noni Madueke, deze zomer overgekomen van uitgerekend The Spurs, verving Joël Piroe en maakte zijn PSV-debuut. De Engelsman kon zijn oude ploeg echter geen pijn doen: in de blessuretijd counterde Troy Parrott zelfs naar 2-0.

Tottenham komt hiermee op zes punten en springt over PSV heen in Poule B. De Eindhovenaren gaan de laatste twee wedstrijden, thuis tegen FC Barcelona en uit tegen Internazionale, in met twee punten achterstand op de Londenaren.