Miedema wil basisplek: 'Niemand gaat aan mijn doelpuntenaantal komen'

Miedema wil basisplek: 'Niemand gaat aan mijn doelpuntenaantal komen'

06-11-2018 18:41
46

Het Nederlands vrouwenelftal speelt zaterdag de eerste van twee cruciale kwalificatiewedstrijden tegen Zwitserland. Of er in die wedstrijden een basisplek is weggelegd voor Vivianne Miedema is de vraag, maar de spits van Arsenal is zelf van mening dat ze hoort te starten.

Vorige maand plaatste Oranje zich ten koste van Denemarken voor de finale van de play-offs. Miedema was de afgelopen jaren onomstreden, maar moest in de beide play-offwedstrijden tegen Denemarken op de bank plaatsnemen, tot groot ongenoegen van Miedema.

Tegen Zwitserland hoopt Miedema wel weer in de basis te staan. "Iedereen weet dat ik in vorm ben, bijna elke bal vliegt erin. En ja, als ik bondscoach zou zijn, zou ik spelers op het veld willen hebben die in vorm zijn", zegt Miedema tegen De Telegraaf. Het was voor de 22-jarige spits een nieuwe ervaring, want tot de wedstrijden tegen Denemarken was ze nog nooit gepasseerd. Bondscoach Sarina Wiegman gaf uitleg en vertelde dat ze haar niet fit genoeg vond.

Inmiddels scoort Miedema bij Arsenal aan de lopende band (elf goals in zeven wedstrijden). "Niemand hier gaat aan het aantal doelpunten komen dat ik er dit seizoen al in heb liggen. In iedere wedstrijd schiet ik er wel eentje in. Maar het is aan de bondscoach om de keuze te maken. We zijn hier maar met één doel en dat is het WK halen. Hoe dat gebeurt en met wie, dat maakt niet uit."