'Goed nieuws voor Feyenoord: harde eis van 25 miljoen is haalbaar'

'Goed nieuws voor Feyenoord: harde eis van 25 miljoen is haalbaar'

06-11-2018 19:10
65

Feyenoord kan toch rekenen op een vast bedrag van 25 miljoen euro per jaar als de club intrede doet in het nieuwe stadion. Dat leek een groot struikelblok, maar de patstelling tussen de club en gemeente lijkt doorbroken, meldt NRC dinsdagmiddag op basis van bronnen.

Algemeen directeur Jan de Jong eiste bij de bouw van een nieuw stadion dat Feyenoord jaarlijks kan rekenen op een vast bedrag van 25 miljoen euro, anders dreigde hij niet akkoord te gaan met de plannen voor Feyenoord City. Met name in de politiek werd verbaasd gereageerd op de eis van De Jong. 

'D66-wethouder Adriaan Visser (financiën en grote projecten) en coalitiepartijen VVD, CDA en D66 toonden zich in de raad onaangenaam verrast over de eis. De gemeente, die 135 miljoen euro bijdraagt in aandelen, grond en infrastructuur, kan niet akkoord gaan, zei hij. Er zijn afspraken in een gemeentelijke position paper over de volgorde van uitkeringen aan financiers van het nieuwe stadion', schrijft NRC.

Oplossing
Intern is er gewerkt aan een oplossing, meldt NRC, waarbij de afspraken konden blijven staan en Feyenoord alsnog 25 miljoen per jaar krijgt. Feyenoord en het stadionbedrijf willen deze maand beslissen of ze doorgaan met de plannen. Als het stadion in 2023 opgeleverd moet worden, is een snel besluit noodzakelijk.