Groep A: Club Brugge verrast en wint voor het eerst sinds 2005 in Champions League

06-11-2018 20:56
6

Club Brugge heeft voor het eerst sinds 2 november 2005 een wedstrijd gewonnen in de Champions League. Op bezoek bij het Franse AS Monaco werd er verrassend met 0-4 gewonnen. De ploeg van Thierry Henry blijft sukkelen.

Club pakte pas een puntje in de Champions League dit seizoen, maar mag door de zege in Frankrijk ineens dromen van overwintering. Na 24 minuten stond de ploeg van Ivan Leko al op een comfortabele 0-3 voorsprong. Hans Vanaken scoorde tweemaal, waarna Wesley van buiten de schot voor de 0-3 zorgde. Monaco stelde daar weinig tegenover en kon alleen maar toekijken.

Club kwam in de tweede helft nauwelijks meer in de problemen. De zege van de Belgen kreeg in de slotfase nog wat extra glans door een goal van Ruud Vormer, die de bal tussen twee Monaco-spelers door kreeg en in de verre hoek raak schoot. Daarna floot de scheidsrechter af.

Club staat na vier duels op de derde plek met vier punten.. Monaco staat laatste met één punt. Club neemt het nog op tegen Atlético Madrid en Borussia Dortmund.