Spelersrapport: Dapper PSV lijdt zure nederlaag tegen Tottenham, één onvoldoende

06-11-2018 23:04
107

PSV kende een vervelende avond op Wembley. De Eindhovenaren kwamen al snel op een 0-1 voorsprong, maar konden niet voorkomen dat Tottenham Hotspur er uiteindelijk met de drie punten vandoor ging. Een eigen doelpunt van Trent Sainsbury vlak voor tijd maakte het verschil, waardoor Europese overwintering uitgesloten lijkt. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jeroen Zoet – 8: De grote uitblinker bij PSV vanavond. Wist in de eerste helft meerdere pogingen van Tottenham te keren. Moest in de tweede helft toch nog twee keer capituleren waardoor hij uiteindelijk niet uitgroeide tot de grote held.

Denzel Dumfries – 7: Speelde een prima wedstrijd. Kon aanvallend niet veel laten zien, maar deed zijn verdedigende taken prima. Zijn directe tegenstander Heung Min Son heeft niet veel uit kunnen richten.

Daniel Schwaab – 6,5:  Deed het verdedigend prima. Gooide zich vol overtuiging voor meerdere pogingen van de Spurs-spelers. Helaas voor PSV mocht het uiteindelijk niet baten.

Nick Viergever – 6,5: Stond de hele wedstrijd onder grote druk, maar verdedigde naar behoren. Kon niet voorkomen dat Tottenham er uiteindelijk nog met de volle winst vandoor ging.

Angelino – 7: Stoomde in de eerste helft een aantal keer vol overtuiging op langs de linkerkant van het veld. Was in de eerste helft belangrijk door een hakje van Dele Alli van de lijn te halen.

Jorrit Hendrix – 6: Speelde een solide wedstrijd op het middenveld van PSV. Was een aantal keer belangrijk met nuttige intercepties en deed degelijk verdedigend werk ten opzichte van Alli.

Pablo Rosario – 6: Speelde een onopvallende wedstrijd, maar deed zijn werk degelijk. Deed vooral verdedigend vaak erg nuttig werk en maakte veel meters.

Gaston Pereiro – 5: Was eigenlijk bijna de hele wedstrijd onzichtbaar. Nam wel de corner waaruit De Jong de 0-1 kon binnenkoppen en de Uruguayaan kon de bal na een goede corner van Lozano richting het doel van Gazzaniga knikken, maar zag dat de Spurs-doelman zijn inzet wist te keren.

Hirving Lozano – 7: Werd de hele wedstrijd goed in de gaten gehouden door de defensie van Tottenham. Pakte zelf een gele kaart, maar zorgde met zijn dreigende loopacties voor gevaar op de helft van de Engelse tegenstander.

Luuk de Jong – 7: Maakte met een geweldige kopbal al na 61 seconden de 0-1 voor PSV. Was met zijn balvastheid en kopkracht belangrijk voor de Eindhovenaren. Maakte in de tweede helft ook veel verdedigende meters en blokte op een gegeven moment zelfs een schot in het eigen strafschopgebied.

Steven Bergwijn – 6 Had de ondankbare taak om vaak achter Spurs-back Aurier aan te rennen. Wist aanvallend niet veel te creëren. Kreeg in de tweede helft een kans om richting het doel van Spurs te schieten, maar zag zijn schot geblokt worden.