Zeven conclusies: het gelijk van Van Bommel en Zoet bewijst zijn klasse

Zeven conclusies: het gelijk van Van Bommel en Zoet bewijst zijn klasse

06-11-2018 23:43
55

PSV kwam op Wembley al heel vroeg op voorsprong tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van Mark van Bommel hield daarna lang, heel lang stand, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind: 2-1. VoetbalPrimeur trekt zeven conclusies na een zuur avondje Champions League.

Uitvak moet voor sfeer zorgen
De fans van Tottenham Hotspur kunnen niet wachten tot ze het nieuwe stadion van de Spurs kunnen betreden, en wij ook niet. Er hing een vreselijk tamme sfeer in de grote en befaamde voetbaltempel. Veruit het meeste geluid kwam uit het uitvak. De 5.000 meegereisde PSV-supporters lieten zich voor en tijdens de wedstrijd duidelijk horen en dat vergoedde veel.

Het gelijk van Mark van Bommel
De roep om Luuk de Jong niet te laten spelen tegen Tottenham Hotspur was aan dovemansoren gericht. Van Bommel stelde zijn aanvoerder gewoon op en die betaalde het vertrouwen van zijn trainer direct uit. Na 61 seconden tekende De Jong voor de snelste PSV-goal in de Champions League ooit en zette hij de Eindhovenaren vroeg op voorsprong. Daarna werkte de aanvoerder het snot voor zijn ogen voor hij vlak voor tijd werd gewisseld. Het absolute toonbeeld van zijn werklust was zijn uitstekende tackle op de bal in zijn eigen zestien meter.

Centrale verdedigingsduo Champions League-bestendig
PSV moest na de vroege treffer van De Jong in grote delen van de wedstrijd het balbezit aan Tottenham laten. Vooraf was er twijfel of het centrale verdedigingsduo Nick Viergever - Daniel Schwaab zich staande zou kunnen houden. Zij speelden echter een prima wedstrijd en vielen niet door de mand. Ook de backs Angelino en Denzel Dumfries scoorden een hele ruime voldoende. Dat het in de slotfase alsnog misging, was voor de Eindhovenaren extra zuur.

Tegenvallende Bergwijn
In de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur ontbrak Steven Bergwijn nog door een blessure, dinsdagavond kon hij helaas ook zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. Door de vroege voorsprong van PSV moest Tottenham al vroeg komen en er lag voor de snelle aanvallers van PSV genoeg ruimte in de tegenstoot. De enige die daarvan leek te profiteren was Hiring Lozano, Bergwijn speelde een matige pot.

Uitblinkende Zoet
Of Zoet een keeper is die op Europees topniveau meekan? Reken maar! Hoewel PSV het verdedigend niet slecht deed, lukte het Tottenham een aantal keer de verdediging uit elkaar te spelen. Op die momenten bleek Jeroen Zoet heel lang een te grote sta-in-de-weg. Zijn beste moment was halverwege de eerste helft, toen Zoet eerst de inzet van Christian Eriksen wist te pareren en vervolgens ook een antwoord had op de rebound van Dele Alli.

Nederlaag op zijn PSV's
In de competitie heeft PSV er een handje van vaak in de slotfase wedstrijden naar zich toe te trekken. Het gebeurde dit seizoen al tegen Fortuna Sittard, PEC Zwolle en FC Groningen. Ditmaal moesten de Eindhovenaren met lede ogen toezien hoe de Spurs er in de slotfase met de zege vandoor gingen via een van richting veranderde kopbal van Harry Kane. Zuur, heel zuur!

Geen uitzicht meer op volgende ronde Champions League
Door de nederlaag van PSV en het gelijkspel tussen Inter en FC Barcelona heeft PSV geen uitzicht meer op de achtste finale van de Champions League. De Eindhovenaren moeten zich nu richten op de derde plek, die na de winter recht zou geven op een plekje in de Europa League. Daarvoor moeten er tegen FC Barcelona (thuis) en Inter (uit) wel minimaal vier punten worden gepakt.

(VoetbalPrimeur / Jurgen van der Hoeven)