Volledig uit beeld bij FC Twente: Ik kom niet in de plannen voor

Volledig uit beeld bij FC Twente: "Ik kom niet in de plannen voor"

07-11-2018 07:28
31

Jeroen van der Lely hoopt dat FC Twente in januari wil meewerken aan een verhuur. De vleugelverdediger komt dit seizoen totaal niet aan de bak in Enschede. Trainer Marino Pusic geeft de voorkeur aan anderen.

"Ik kom niet in de plannen voor, zoveel is wel duidelijk", zegt Van der Lely (22) in gesprek met TC/Tubantia. "Ik begreep de club ook toen ze voor de backposities nieuwe spelers haalden. Concurrentie is goed en nodig. Ik snapte ook nog dat die jongens in het begin kansen kregen. Maar het is mentaal wel zwaar dat je opeens niet eens meer bij de wedstrijdselectie zit."

Wedden

Meer odds

Hij vindt het lastig dat er bij de club 'niet meer naar hem wordt omgekeken'. "Als je nooit feedback op je wedstrijden in Jong Twente krijgt, dan weet je dat je er niet meer toe doet. Wat doe ik fout, wat doe ik goed, hoe sta ik er voor? Ik hoor het niet. Ik speel mijn wedstrijden en dat is het. En als het zo gaat, dan speel je geen rol meer. En dat is wel eens pijnlijk."

Een exit lijkt de enige oplossing. "Verhuren in de winterstop zou het beste zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat Twente daaraan meewerkt, omdat ze niet al te veel backs in de selectie hebben. Ik moet reëel zijn. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en er zullen niet veel clubs op dit moment die verbintenis afkopen."