Engels pers prijst 'boef' Van Bommel en uitblinker van PSV: 'Echt fantastisch'

07-11-2018 07:53
103

De moeizame overwinning van Tottenham Hotspur op PSV (2-1) in de Champions League heeft weinig indruk gemaakt op Engelse media. Onder meer The Telegraph zag hoe PSV er bijna in slaagde om op Wembley te stunten. In de absolute slotfase ging het door twee momenten van 'King Kane' alsnog fout voor de Eredivisie-koploper.

The Telegraph zag hoe Spurs in Londen 90 minuten lang dominant was. Met name in de eerste helft werd de ene na de andere kans om zeep geholpen. Het spel was magertjes. 'In eigen land wint PSV bijna alles. In de eerste helft was het een klein wonder dat uitblinker Jeroen Zoet zijn doel schoon hield. Hij deed het fantastisch.'

De individuele klasse van Spurs en, vooral, Kane kwam uiteindelijk bovendrijven. 'Zo eindigde een lange, zware, moeizame avond alsnog in een zege. Kane staat nu op dertien doelpunten in veertien Champions League-duels. Waar zou Tottenham zijn zonder hem?'

The Sun prijst Spurs na de late overwinning op een 'taai' PSV. 'De ploeg van Mark van Bommel gaf alles, hield het tot de 78e minuut vol. Verdedigers gooiden zich voor elke bal. Zoet hield alles tegen.'

'Als speler was Van Bommel een echte boef, als trainer heeft-ie het goed voor elkaar bij PSV. Het elftal stond ontzettend goed. In de tweede helft werd Tottenham tot wanhoop gedreven, puur omdat PSV de tactiek van Van Bommel zo goed uitvoerde. De wedstrijd léék muurvast te zitten - tot die twee momenten van Kane.'

King Kane
De BBC richt zich vooral op het magere spel van Spurs, dat het in de twee resterende groepsduels met Internazionale en FC Barcelona véél beter zal moeten doen om uitzicht te houden op de volgende ronde. 'Het leek een ontzettend frustrerende avond te worden, met name vanwege het optreden van Zoet. Hij was werkelijk fantastisch in de eerste helft. De bal wilde er gewoon niet in.'

'Zoet had af en toe het nodige geluk bij zijn reddingen, maar hij liet op Wembley ook zien dat hij over veel talent beschikt. Diep in de tweede helft leken de fans van Spurs er niet meer in te geloven. Wie anders dan King Kane moest Tottenham redden. Het goede nieuws voor Spurs is dat de club nog uitzicht heeft op de achtste fianles. Het zal in de volgende twee wedstrijden alleen veel beter moeten.'