Vertonghen: 'Kan me voorstellen dat hij met zo'n goede groep bij Ajax wil blijven'

Vertonghen: 'Kan me voorstellen dat hij met zo'n goede groep bij Ajax wil blijven'

07-11-2018 07:59
48

Jan Vertonghen prijst de ontwikkeling van Matthijs de Ligt. De Belgische verdediger speelde bij RKC Waalwijk toen hij negentien jaar was. De Ligt is met zijn negentien jaar al aanvoerder van Ajax.

"Ongelooflijk. Hopelijk kan hij die lijn doortrekken, maar wat hij nu laat zien, is erg indrukwekkend", vertelt Vertonghen aan De Telegraaf. De Belg hoopt dat De Ligt een weloverwogen keuze maakt wat betreft zijn toekomst. "Ajax is op dit moment zo goed dat er weinig tussenstappen zijn."

"Het is voor Matthijs belangrijk om nu een goed seizoen te maken en dan hopelijk een mooie stap te zetten. Na 2,5 seizoen is hij klaar voor het grote werk. Al kan ik me ook voorstellen dat hij bij Ajax wil blijven als je zo'n goede groep hebt."

De Telegraaf wilde van Vertonghen weten of een terugkeer naar Ajax tot de mogelijkheden behoort. "We zien wel wat de toekomst brengt, maar Ajax zit in mijn hart en in mijn achterhoofd. Ik ben nu echter speler van Spurs, voel me heel erg goed en kan weinig zeggen over de toekomst."