Tienjarige (!) PSV-fan Wembley uitgezet: 'Ging lomp, hij was erg onder de indruk'

Tienjarige (!) PSV-fan Wembley uitgezet: 'Ging lomp, hij was erg onder de indruk'

07-11-2018 08:10
109

Wat een mooie avond op Wembley had móeten worden, is dinsdag voor de tienjarige Guus Dansen uitgemond in een deceptie. De piepjonge PSV-fan mocht het stadion niet in, omdat hij onder zijn jas een shirt van zijn favoriete club droeg. 

Voor Guus zou het nota bene zijn allereerste uitwedstrijd van PSV zijn geweest. Via de site van Spurs waren er kaartjes voor een thuisvak van Wembley besteld, aangezien de tickets voor het uitvak via loting al snel vergeven waren. Vlak voor Guus met zijn vader en twee anderen het stadion wilde betreden, hield een steward hem tegen. Onder de jas van het kind was een rood PSV-shirt te zien.

"Een suppoost had onder zijn jas nog net een streepje rood gezien", vertelt moeder Kirsten van Duren in gesprek met het Eindhovens DagbladHaar zoon mocht niet naar binnen en werd tegengehouden. "Dat ging best wel lomp. Guus is maar een dun, smal mannetje. Hij was er heel erg van onder de indruk."

"Mijn man probeerde nog: we kunnen het shirtje wel uitdoen, of hij kon zijn jas gewoon helemaal dichtdoen. Maar nee, ze mochten er niet door, hun kaartjes werden afgepakt. Ze werden buitengezet, bijna alsof ze een stelletje hooligans waren."

Guus en zijn gezin hadden helemaal niet stilgestaan bij het feit dat een PSV-shirt verboden is in een vak van Tottenham, erkent Van Duren. "Dat hele stadion zat vol met PSV-supporters. Ze zaten gewoon met hun shirtje aan tussen het thuispubliek."