Heldenrol op Wembley: Vooral de eerste helft ging goed

Heldenrol op Wembley: "Vooral de eerste helft ging goed"

07-11-2018 08:20
46

Jeroen Zoet zat er helemaal doorhaan na de late nederlaag op Wembley tegen Tottenham Hotspur. De PSV-doelman kon zijn ploeg in de eerste helft een aantal keren redden, maar moest in de slotfase alsnog twee keer buigen.

"Vooral de eerste helft ging goed. Ik heb een paar belangrijke ballen kunnen pakken", zegt Zoet tegen Veronica. "Uiteindelijk krijg je er toch twee tegen en sta je met lege handen. Ik denk dat we trots kunnen zijn op het team omdat we geknokt hebben. Het was elke keer net niet."

In de slotfase ging het mis voor PSV. "Het is klote. Je weet dat ze er een tweede spits inbrengen die er ballen ingooit. Dan moet je klaar staan en de ballen verwachten. Het is vervelend dat je via een scrimmage de bal nog tegen krijgt."

Ook tegenover de NOS uitte Zoet zijn teleurstelling. "We zeiden nog tegen elkaar in de rust: in de rust krijgen we nog een grote kans. Die kregen we ook (via Donyell Malen, red.). Dan moet hij goed vallen. Als je realistisch bent hebben we de tweede helft fantastisch verdedigd."

"Het was de klasse van Tottenham. Ze hebben een fantastisch elftal. Dat heb je in twee wedstrijden kunnen zien. Je weet dat het ongelooflijk moeilijke poule is, maar dat er wel mogelijkheden zijn geweest. We moeten door. Zaterdag gaan we voor de twaalfde overwinning."