'Losbol' bij Ajax: 'Mijn leven ging met driehonderd kilometer per uur, gekkenwerk'

'Losbol' bij Ajax: 'Mijn leven ging met driehonderd kilometer per uur, gekkenwerk'

07-11-2018 09:03
26

Als co-commentator is Dani da Cruz Carvalho woensdagavond aanwezig bij de Europese clash tussen Benfica en Ajax. De voormalig speler van de Amsterdamse club bewaart louter goede herinneringen aan zijn periode in Nederland. 

"Ajax is voor mij de glimlach. Het was de mooiste tijd van mijn voetballeven, met mijn beste spel. Mentaliteit, filosofie, identiteit, details, mensen met wie ik werkte, vrienden; geweldig. De tijd vliegt, maar Ajax is in mijn gedachten, in mijn hart", zegt Dani in gesprek met de Volkskrant. 

De Portugees stond bekend als een losbol. "Altijd kreeg ik adviezen van oudere spelers. Als je jong bent, zijn er twee opties: je bent rijp genoeg, luistert en bent gefocust, of je luistert niet en doet wat je wilt. Ik ging mijn weg. Toen ik was gestopt met voetbal, op mijn 26ste, dacht ik na zes, zeven maanden: wow, dit is een andere manier van leven. Zo stil en rustig."

"Als ik als speler op mijn telefoon keek, had ik twintig gesprekken gemist en tweehonderd berichten. Stapels brieven. Mijn leven ging met driehonderd kilometer per uur. Het was gekkenwerk. Het is moeilijk omgaan met al die aandacht."

Dani speelde na zijn Ajax-periode nog voor Benfica en Atlético Madrid. In totaal kwam de stilist tot negen interlands namens Portugal.