Advocaat boos over 'bevoordeeld' Ajax: Het is een belachelijk besluit

Advocaat boos over 'bevoordeeld' Ajax: "Het is een belachelijk besluit"

Gepubliceerd: woensdag 7 november 2018 om 12:25wo 07-11-2018 om 12:25

Dick Advocaat is niet blij met de KNVB. De ervaren trainer van FC Utrecht vindt het onbegrijpelijk dat zijn elftal op donderdag 20 december in actie moet komen in de KNVB Beker. Feyenoord is op die avond de tegenstander in De Kuip. Drie dagen later volgt de beladen clash met Ajax. 

"Het is een belachelijk besluit om onze wedstrijd op donderdag om 20.45 uur te zetten", zegt de Haagse oefenmeester in gesprek met RTV Utrecht"Nu komen we midden in de nacht terug, terwijl we zondag om kwart over 12 alweer tegen Ajax moeten spelen."

Advocaat heeft het gevoel dat Ajax in het voordeel is. De Amsterdamse tegenstander speelt al op woensdagavond een bekerduel. Ajax treft dan Roda JC in Kerkrade.

"Waarom spelen we niet ook op woensdag, net als Ajax? Dan heeft iedereen evenveel rust. Er wordt niet gekeken naar de belangen van de clubs."

Reactie KNVB
De voetbalbond laat in een reactie aan RTV Utrecht weten 'dat het zich aan de regels houdt'. "Tussen twee wedstrijden moet minimaal 48 uur zitten. FC Utrecht is donderdag om half 11 klaar, en de volgende wedstrijd is zondag om kwart over 12. Dat is voldoende."

Poll

Eens met Advocaat? Wordt Ajax bevoordeeld door de KNVB?

(6885 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws