'Als Eriksen vertrekt, dan zou Frenkie de Jong een goede aanwinst zijn voor Spurs'

'Als Eriksen vertrekt, dan zou Frenkie de Jong een goede aanwinst zijn voor Spurs'

07-11-2018 13:21
36

Mocht Christian Eriksen komende zomer vertrekken bij Tottenham Hotspur, dan is Frenkie de Jong een uitstekende optie om in Londen de directe opvolger te worden van de Deen. Dat vindt analist Danny Murphy. 

Murphy, oud-speler van onder meer Liverpool en Spurs, heeft het gevoel dat Eriksen na afloop van dit seizoen een stap wil zetten. "Naar een club als Real Madrid of FC Barcelona", zegt hij in gesprek met Bwin. 

"Hij is een creatieve speler die het de afgelopen seizoenen heel goed gedaan heeft. Alleen: ik zie hem bij Barcelona bijvoorbeeld niet Philippe Coutinho uit de basis spelen."

De voormalig middenvelder gelooft dat De Jong kan uitgroeien tot een perfecte vervanger van Eriksen. "Ik denk dat De Jong een goede aanwinst voor Tottenham zou zijn. Dat zou een prima aankoop zijn. Hij kan zeker iets toevoegen aan het elftal. (...) Mauricio Pochettino heeft goede aankopen gedaan de afgelopen jaren, kijk bijvoorbeeld naar Lucas Moura. Misschien heeft De Jong net als hij ook tijd nodig om te wennen aan de Premier League."

De Jong (21) heeft bij zijn club Ajax nog een contract tot medio 2022. Onder meer FC Barcelona en Manchester City schijnen achter de Oranje-international aan te zitten.