'Ontslagen trainers Twente nog altijd doorbetaald: salarisverhoging voor Verbeek'

'Ontslagen trainers Twente nog altijd doorbetaald: salarisverhoging voor Verbeek'

Gepubliceerd: woensdag 7 november 2018 om 14:11wo 07-11-2018 om 14:11

Dinsdag werd bekend dat FC Twente een relatief klein verlies leed in het seizoen 2017/18. Dat kwam onder meer door het ontslag van trainer Gert-Jan Verbeek. De oefenmeester blijkt nog steeds salaris te krijgen.

Volgens Tubantia is niet duidelijk wat het vertrek van trainers René Hake, Gertjan Verbeek, diens assistent Jan de Jonge en de directieleden Jan van Halst en Eric Velderman heeft gekost. 'Dat is ‘verstopt’ in de salarispost van 18 miljoen euro. Bronnen rond de club melden dat betrokkenen – met uitzondering van René Hake - nog dit seizoen worden doorbetaald', zo schrijft het medium.

Verbeek zou ondanks zijn ontslag zelfs een salarisverhoging hebben gekregen, omdat dit contractueel zo was vastgelegd. "De inhoud van het contract van Verbeek ken ik niet uit mijn hoofd en als ik het wist, zou ik er nog niets over zeggen", aldus Koen Groenewold, lid van de raad van commissarissen (rvc), tegenover Tubantia. "Verbeek wordt nog doorbetaald, dat klopt. Voor de anderen geldt, dat we conform hun contract hebben gehandeld. Dat betekent niet dat ze nog tot het eind van het seizoen worden betaald."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws