Willem II reageert op ME-actie Amsterdam: 'Uiteenlopende lezingen over supporters'

Willem II reageert op ME-actie Amsterdam: 'Uiteenlopende lezingen over supporters'

07-11-2018 14:37
65

Willem II heeft woensdagmiddag een uitgebreide verklaring gegeven naar aanleiding van de actie waarbij zaterdagmiddag zo'n 150 supporters van de Tilburgers werden opgewacht en ingesloten door de ME, toen zij aankwamen op Amsterdam Centraal.

'Over het gedrag van onze supporters op weg naar Amsterdam en het optreden van de politie en ME te Amsterdam zijn in de media uiteenlopende lezingen verschenen. Om duidelijkheid te krijgen heeft Willem II sinds de gebeurtenissen achter de schermen gesproken met supporters, de gemeenten Tilburg en Amsterdam en de politiekorpsen Tilburg en Amsterdam', zo laat Willem II weten.

Tot een duidelijke conclusie is de club niet gekomen. 'Uit de geringe informatie die de club vooralsnog heeft, is ook niet gebleken dat onze supporters terecht zijn vastgehouden op Amsterdam CS. Uit het contact met deze partijen heeft de club wel kunnen opmaken dat alle partijen de intentie hebben om de waarheid boven water te krijgen. Dat geldt uiteraard ook voor Willem II.'

Willem II laat weten ervan op de hoogte te zijn dat supporters juridische stappen willen zetten tegen de politie en de gemeente Amsterdam. ' De club zal in haar wens om de waarheid boven water te krijgen, de supporters in dit proces waar nodig ondersteunen. (...) De club betreurt dat deze supporters ongeacht de achterliggende redenen de dupe zijn geworden en hoopt dat een dergelijke scenario voortaan voorkomen kan worden', luidt de conclusie.