Gedwongen vertrek na 15 jaar FC Twente: 'Leuk is anders, ik wil wat gaan doen'

Gedwongen vertrek na 15 jaar FC Twente: 'Leuk is anders, ik wil wat gaan doen'

07-11-2018 16:59
24

Zijn noodgedwongen vertrek bij FC Twente doet Boudewijn Pahlplatz pijn. De oud-voetballer en techniektrainer was vier maanden geleden het slachtoffer van een grote ontslagronde.

Daarmee kwam er een einde aan een dienstverband van vijftien jaar, waarin hij het kampioenschap, de Champions League en uiteindelijk ook de degradatie van Twente meemaakte. Op dit moment zit Pahlplatz thuis. "Leuk is anders. natuurlijk wil je wat gaan doen", vertelt hij bij Voetbaltijd. "Ik ben aan het rondkijken en er spelen wel wat dingen. Het is nu even afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen."

Het doet Pahlplatz pijn dat Twente helemaal geen gebruik meer maakt van zijn diensten. "Mijn contract liep af bij FC Twente en werd niet verlengd. Dat is hartstikke jammer, want FC Twente is en blijft toch je club. Ik had graag nog wat voor de club betekend. Dat heb ik ook aangegeven. Ik wilde helpen aan de opbouw van de club. Dat dit nu niet zo is, dat is ook voetbal. Het is jammer, maar het leven gaat door en ik zie wel wat er op mijn pad komt."