Ajax O19 geeft overwinning weg in Youth League, maar blijft koploper

07-11-2018 17:50
17

Ajax O19 is woensdag ongeslagen gebleven in de groepsfase van de Youth League. In Lissabon speelden de Amsterdamse talenten met 3-3 gelijk tegen Benfica.

Heel blij zal Ajax niet zijn met het punt, want een kwartier voor tijd leidde de ploeg van trainer John Heitinga nog met 1-3. Benfica kwam in eigen huis op voorsprong door een benutte penalty van Nuno Santos. Mitchel Bakker, vorige week nog basisspeler in de bekerwedstrijd van Ajax 1 tegen Go Ahead Eagles, maakte de overtreding.

Na de Portugese openingstreffer nam Ajax het initiatief over. Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp misten goede kansen, maar Brian Brobbey sloeg kort voor rust wél toe. Hij tikte een voorzet van Noa Lang binnen. Drie minuten na rust werd het 1-2. Ekkelenkamp tekende voor de tweede Ajax-goal.

Toen Nicolas Kühn er tien minuten later 1-3 van maakte uit een rebound, leek Ajax de drie punten binnen te hebben. De Amsterdammers kwamen echter bedrogen uit. Tiago Dantas scoorde vanaf de stip voor Benfica en tien minuten voor tijd werd het ook nog 3-3. Goncalo Ramos verschalkte doelman Issam El Maach met een kopbal.

Na het gelijkspel leidt Ajax nog wel steeds in groep E van de Youth League. De ploeg van Heitinga heeft één punt meer dan Bayern München en Benfica. Hekkensluiter AEK Athene is nog puntloos.