Zoet senior gedupeerd bij PSV-bezoek aan Wembley: Ik vind het niet normaal

Zoet senior gedupeerd bij PSV-bezoek aan Wembley: "Ik vind het niet normaal"

07-11-2018 18:09
74

Tientallen PSV-supporters zijn dinsdagavond op Wembley tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur het stadion uitgezet. Eén van hen was Paul Zoet, de vader van PSV-keeper Jeroen Zoet.

Zoet senior moest zelfs vóór de wedstrijd al samen met ongeveer twintig mensen weg van de tribune. "Ons werd verteld dat het voor ons veiliger was om elders te gaan zitten en daarbij is toegezegd dat we naar een andere plek konden", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Onze tickets werden ingenomen en toen we eenmaal buiten stonden, mochten we niet meer naar binnen. Onder valse voorwendselen zijn we dus van onze plekken gehaald en dat vind ik kwalijk."

Opvallend genoeg was Zoet niet herkenbaar als PSV-fan. Hij besloot in de openbaring te treden, nadat hij het verhaal van misdaadjournalist John van den Heuvel had gelezen. "Ik vind het niet normaal dat dit gebeurt en wie weet draagt het bij om dit in de toekomst ook maar enigszins te voorkomen."

Zoet senior miste uiteindelijk het grootste deel van de eerste helft, waarin zijn zoon Jeroen uitblonk. "In de 38ste minuut zaten we op de tribune en daardoor heb ik de goal van PSV en een aantal reddingen gemist. Via PSV heb ik uiteindelijk nog zes kaartjes kunnen krijgen, maar een groot deel van de andere mensen hebben de hele wedstrijd gemist. Dat vind ik het ergste. De beelden van Jeroen ga ik thuis zeker nog terugkijken."

Lees ook: Tienjarige (!) PSV-fan Wembley uitgezet: 'Ging lomp, hij was erg onder de indruk'