Spaan over 'ongelooflijke combinatie': 'Zo dom dat Ajax die jongen liet lopen'

Spaan over 'ongelooflijke combinatie': 'Zo dom dat Ajax die jongen liet lopen'

07-11-2018 19:18
38

Henk Spaan was meteen verkocht toen hij een negenjarige Abdelhak Nouri voor het eerst aan het werk zag in de jeugd van Ajax. De columnist en schrijver zag dat Nouri een bijzondere klik had met onder meer Steven Bergwijn.

"Die combinatie met Bergwijn was echt ongelofelijk. Zo dom van Ajax dat ze die jongen zomaar hebben laten lopen. Echt ongelofelijk dom, een minachting voor zijn talent", zegt Spaan in gesprek met Panorama. "Eigenlijk is het zo met opleiders: ze hebben hun favoriete spelertjes en dan schrijven ze anderen te snel af. Is met Bergwijn ook gebeurd. Laat maar gaan. Zelfs zonder opleidingsvergoeding. Heel dom van Orlando Trustfull, zijn trainer toen."

Wedden

Meer odds

PSV was er als de kippen bij om Bergwijn op jonge leeftijd over te nemen van Ajax. "Dat is een hele dure vergissing geweest en hetzelfde is gebeurd met Pablo Rosario. Kun je nagaan: je had een team met Nouri, Bergwijn, Rosario, Donny van de Beek en Noussair Mazraoui. Dat zijn nu al internationals en dat was Nouri ook geworden. Die lichting, de generatie '96/'97, was zó goed. Gek genoeg hoor je daar eigenlijk nooit iemand over."

Spaan noemt Nouri zelfs in één adem met de Gouden Bal. "Nou ja, bij de Gouden Bal denk je nu eerder aan Mbappé, maar ik weet wel vrij zeker dat hij de top had gehaald. Kijk, Iniesta heeft ook nooit een Gouden Bal gewonnen, dus dat is vrij lastig voor spelers op die positie. Maar ik denk wel dat hij in de buurt van het niveau van Iniesta was gekomen."