Situatie Kluivert vergeleken met die van Jordi Alba: 'Absoluut geloof in ze'

Situatie Kluivert vergeleken met die van Jordi Alba: 'Absoluut geloof in ze'

07-11-2018 20:01
36

Technisch directeur Monchi van AS Roma heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Justin Kluivert. De negentienjarige Nederlander kwam voor zeventien miljoen euro over van Ajax, maar beleeft een moeizame start in Stadio Olimpico.

Kluivert stond in elf Serie A-duels slechts één keer in de basis en maakte bovendien nog geen onuitwisbare indruk. Monchi weerlegt de kritiek. "Niet iedereen went in hetzelfde tempo aan een nieuwe situatie. Bij sommigen kost dat meer tijd dan bij anderen. Justin heeft een blessure gehad die zijn progressie heeft afgeremd en bovendien is het niet makkelijk om je aan te passen aan het Italiaanse voetbal", wordt de Spanjaard geciteerd door Voetbal International.

Middenvelder Bryan Cristante, die Atalanta Bergamo verruilde voor Roma, zit in hetzelfde schuitje als Kluivert. "Maar ik heb absoluut geloof in deze twee spelers. Je hebt spelers als Ivan Rakitic, die er meteen stond bij Barcelona, maar er zijn ook spelers als Jordi Alba, die een jaar nodig had om volledig te settelen bij Barcelona."

Kluivert staat woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou wel in de basis. Met een goede actie leek de linksbuiten een assist te leveren, maar ploeggenoot Alessandro Florenzi hielp de levensgrote kans om zeep.