Weggestuurd bij Ajax: 'Dat raakte kleine Mika wel, dan denk je: zak door de grond'

Weggestuurd bij Ajax: 'Dat raakte kleine Mika wel, dan denk je: zak door de grond'

07-11-2018 20:21
15

Mikhail Rosheuvel is dit seizoen een vaste waarde bij NAC Breda, maar tien jaar geleden was een profcarrière geen vanzelfsprekendheid. De 28-jarige aanvaller werd weggestuurd in de jeugd bij Ajax.

"Dat raakte kleine Mika wel. Daarna heb ik mijn jeugdopleiding bij AZ genoten. In de A1 moest ik weg. Ik heb het via een omweg moeten halen", vertelt Rosheuvel in Voetbal International. "Er zijn maar weinig jongens die de hele opleiding van een topclub doorlopen en dan het eerste bereiken. Maar dat moet je niet vertellen tegen een jongen die net weggestuurd is, dan denk je: Zak door de grond."

"Nu kan ik er nuchter over praten, maar ik heb het er moeilijk mee gehad", vervolgt Rosheuvel. "Maar aan opgeven heb ik nooit gedacht. Wel mezelf de vraag gesteld hoe het nu verder moest. Je kunt talent hebben, maar dat is niet voldoende. Voetbal is in mijn ogen veertig procent talent en zestig procent mentaal."

Rosheuvel tekende voor drie jaar bij NAC, maar de Amsterdammer heeft nog een ambitie. "Uiteindelijk wil ik nog wel een keer naar het buitenland, maar alleen als ik het echt zie zitten. Afgelopen zomer was er ook buitenlandse interesse, maar toen ik er serieus over ging nadenken, kwam ik met meer twijfels dan pluspunten. Dan doe ik het dus niet."