Groep G: Uitblinker Kluivert helpt Roma aan belangrijke zege in Rusland

Groep G: Uitblinker Kluivert helpt Roma aan belangrijke zege in Rusland

07-11-2018 20:45
2

AS Roma heeft een grote stap richting de knock-outfase van de Champions League gezet. De Romeinen waren in Rusland mede dankzij een uitblinkende Justin Kluivert met 1-2 te sterk voor CSKA Moskou.

Het was al na vier minuten raak voor Roma in Rusland. Kostas Manolas kopte een hoekschop van Lorenzo Pellegrini binnen. Na die vroege voorsprong verzuimde Roma door te drukken, al waren de Italianen na een klein half uur wel dichtbij de 0-2. Justin Kluivert zette Alessandro Florenzi voor de keeper, maar de middenvelder kwam niet goed uit. Doelman Igor Akinfeev kon daardoor ingrijpen.

Die misser brak Roma na rust op. De thuisploeg kwam steeds meer in de wedstrijd en in de 51e minuut maakte Arnór Sigurdsson er 1-1 van na een uitbraak. Lang kon CSKA niet genieten van die voorsprong. In de 56e minuut kreeg Hördur Magnússon zijn tweede gele kaart, nadat hij Kluivert vloerde. og geen drie minuten na de rode kaart sloeg Roma toe. Lorenzo Pellegrini kreeg de bal toevallig voor zijn voeten en schoof hem langs Akinfeev: 1-2. 

Kluivert liet zich in het vervolg nog zien door grote kansen te creëren voor Florenzi en Edin Dzeko, maar werd twintig minuten voor tijd vervangen. Daarna kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor Roma uitstekende zaken doet in Groep G. De Romeinen hebben nu negen punten uit vier duels. Real Madrid kan bij een zege op Viktoria Plzen woensdagavond op gelijke hoogte komen.