Groep F: Manchester City haalt hard uit, Lyon moet alle zeilen bijzetten

Groep F: Manchester City haalt hard uit, Lyon moet alle zeilen bijzetten

07-11-2018 23:01
14

Manchester City is zo goed als zeker van de volgende ronde in Champions League. De Engelsen lieten niets heel van Shakthar Donetsk en wonnen in het Etihad Stadium met 6-0. Olympique Lyon gaf een 2-0 voorsprong op TSG Hoffenheim weg, maar staat nog steeds tweede.

Manchester City - Shakthar Donetsk 6-0
City wist dat het bij winst zeker was van de volgende ronde. De ploeg van Pep Guardiola kwam al snel in een gespreid bedje terecht na de vroege 1-0 van David Silva. Gabriel Jesus maakte er tien minuten later 2-0 van vanaf de stip, maar die had niet geteld mogen worden. Raheem Sterling kreeg op onbegrijpelijke wijze een strafschop door in de grond te trappen. De scheidsrechter dacht dat een verdediger van Shakthar een overtreding begin. 

Shakhtar kwam er amper aan te pas in het Etihad Stadium en wist dat het na de 3-0 van Sterling gedaan was. City nam even wat gas terug, maar zette even later alsnog weer aan. Dat resulteerde in de 4-0 (Gabriel Jesus), de 5-0 (Riyad Mahrez) en de 6-0 (weer Gabriel Jesus).

Olympique Lyon - TSG Hoffenheim 2-2
Lyon was bij winst zo goed als zeker van de volgende ronde, maar verspeelde een riante voorsprong op Hoffenheim. Basisspeler Memphis Depay zag Nabil Fekir in de 19e minuut voor de 1-0 zorgen en Tanguy Ndombele de voorsprong tien minuten later verdubbelen. Hoffenheim hield vervolgens lang stand en deed twintig minuten na rust via Andrej Kramaric iets terug.

De Duitsers begonnen te drukken, maar konden de trekker niet overhalen. Lyon leek er met de drie punten vandoor te gaan, maar in de 92e minuut maakte Pavel Kaderabek gelijk namens Hoffenheim. De Duitsers staan na vier wedstrijd op de derde plek met drie punten en kunnen zich nog plaatsen voor de volgende ronde, al mag de ploeg zich dan geen misstappen meer veroorloven. Ook Shakthar zou in theorie nog door kunnen.