Ajax knokt zich naar punt in Lissabon: voorsprong op Benfica blijft gehandhaafd

Ajax knokt zich naar punt in Lissabon: voorsprong op Benfica blijft gehandhaafd

07-11-2018 22:54
200

Ajax heeft weer een grote stap gezet richting de volgende ronde van de Champions League. Dusan Tadic bezorgde de ploeg van trainer Erik ten Hag een heel belangrijk punt op bezoek bij Benfica: 1-1.

Benfica maakt een moeizame periode door, maar maakte in het Estádio da Luz meteen zijn intenties kenbaar. De Portugezen drongen aan, kregen wat kansen, maar Ajax kwamen de openingsfase schadevrij door. Net op het moment dat de storm wat ging liggen, ging André Onana tot twee keer toe in de fout. De Kameroener kapte eerst de bal terug, terwijl Jonas gevaarlijk dicht bij was en kon de bal slechts over de zijlijn schieten. Uit de daaropvolgende ingooi ging de doelman onder de bal door, waarna Jonas simpel afrondde: 1-0.

Ajax kon daar in de spijkerharde eerste helft weinig tegenover stellen. De foutenlast lag hoog, al waren de Amsterdammers op slag van rust héél dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap van Lasse Schöne werd ternauwernood gekeerd, waarna Donny van de Beek in de rebound voorlangs schoot. Dat zorgde tot grote woede bij Frenkie de Jong, die vrij stond bij de doellijn. 

In de tweede helft kreeg Benfica snel twee tegenvallers: Eduardo Salvio en Jonas kwamen niet ongeschonden uit de eerste helft en lieten zich vervangen. Ajax toonde daarna iets verbetering en na 61 minuten viel de gelijkmaker. Hakim Ziyech vond Tadic met een schitterende opening en de Serviër kreeg de bal in het doel. In het vervolg kwam de equipe van Ten Hag nog wel onder druk te staan. In de slotseconden maakte Onana zijn fouten goed met twee fantastische saves.

Ajax staat door de remise op acht punten, twee minder dan Bayern München. Benfica moet genoegen nemen met vier punten, waardoor Ajax zijn flinke marge op de Portugezen behoudt.