Frenkie de Jong was boos op Van de Beek: Het was vooral frustratie

Frenkie de Jong was boos op Van de Beek: "Het was vooral frustratie"

Gepubliceerd: woensdag 7 november 2018 om 23:33wo 07-11-2018 om 23:33

Frenkie de Jong was in de eerste helft boos op Donny van de Beek. De Jong stond in de blessuretijd vogelvrij voor het doel van Benfica, maar Van de Beek besloot zelf op doel te schieten.

"Hij had hem beter breed kunnen leggen, maar hij moest snel handelen", zegt De Jong tegen Veronica. "Het was vooral frustratie. Op het moment ben je even boos. Hij moest snel handelen en dacht waarschijnlijk: schieten en terugleggen. Hij wilde schieten, maar ging net voorbij me. Anders had ik hem zo binnen kunnen tikken."

Ajax speelde met 1-1 gelijk in Lissabon. Met die uitslag kan De Jong leven. "We begonnen niet goed. We durfden niet te voetballen. We speelden de bal wel rond, maar niet echt om naar voren te spelen. Zij waren beter in de eerste helft. In de tweede helft hebben we verdiend gelijkgemaakt. 1-1 is geen slecht resultaat, want we hebben nu sowieso Europees voetbal na de winterstop. Winnen zou top zijn geweest, maar met een gelijkspel ben ik ook niet ontevreden."

Ajax kwam op achterstand door een grote fout van André Onana. "Dat kan gebeuren. André heeft ons ook heel vaak gered. Dat neem ik hem zeker niet kwalijk. In de laatste minuut pakte hij de bal nog, dus redde hij een punt voor ons.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws